Selecteer een pagina
A Home Away From Home

Bed & Breakfast

Franeker
1 loft, 1/4 gasten
Incl. ontbijt
Over ons

Een monumentaal grachtenpand in historisch Franeker, oude academie stad.

Je verblijft in onze ruime loft op de 2de etage. Ons huis is een artistieke en gezellige omgeving waar je je snel thuis voelt. We zijn geen B&B zoals je die kent van de TV. Wij zijn uniek en openen deels ons huis voor onze gasten.

De meeste gasten overnachten en wij zijn dan een rustplaats zodat zij hun fiets- of wandeltocht weer uitgerust kunnen vervolgen.

Er zijn ook gasten die 2 tot 3 nachtjes blijven logeren en die dan de historie opsnuiven en de musea bezoeken. Het planetarium van Eise Eisinga is favoriet.

Hoe dan ook zal je verblijf hier altijd fijn zijn.

 

Ruime loft

Je moet dan wel 2 trappen op maar dan heb je een prettige verblijfplaats.

Ruime loft

Beschikbaar zijn een kleine maar eclatante bibliotheek inclusief klassieke stripverhalen en een platenspeler met oude LP’s.

Uitgebreid ontbijt

Het ontbijt wordt geserveerd in onze gezellige keuken aan de binnenplaats. Wij bieden voor ieder wat wils aan met standaard een pot thee. Naar wens maakt onze barista een lekkere kop capuccino.

Wasgelegenheid loft

Een eigen plek met wastafel, waterkoker, koffie en thee. Vermoeide voeten? Maak gerust gebruik van het voetenbad.

Traphuis

Op de overloop zijn het toilet en de badkamer exclusief voor onze gasten.

Badkamer

Hier vind je een bad, een douche, een bidet en een wastafel.

Reviews

Wat zeggen onze gasten

Fijne, bijzondere locatie om een nacht te verblijven, centraal gelegen in Franeker. Heel aardige hosts met een heel lieve, vrolijke hond. Fijne, ruime zolder. De langspeelplatencollectie was ook leuk. We kregen een super lekker ontbijt, heel verzorgd en heel uitgebreid.

Stephanie

Peter en Doreen zijn 2 hele lieve mensen die er alles aan doen om het je naar de zin te maken op een ongedwongen manier. Mijn dochtertje van 6 voelde zich meteen thuis. De slaapkamer is een zeer ruime zolderverdieping in een prachtig oud huis. We kwamen aan in een hittegolf en er stond gelukkig een ventilator aan voor de nodige koelte. Een wastafel op de kamer was ook erg prettig met de hitte. Al met al een fijne plek om even op adem te komen of de omgeving te verkennen..

Mike

A wonderful spot in one of my favourite cities. Great hosts, friendly and very accommodating. Loved it!
Nic

We logeerden op de zolderverdieping: een fijne, hele grote, ruimte. Peter en Dorine zijn hele gastvrije mensen, die je je eigen gang laten gaan maar ook gelegenheid maken voor een leuk en interessant gesprek. Hun huis is perfect gelegen in het centrum.

Hanneke

Wat je mag verwachten

Voorzieningen en services

Gratis WiFi
Gratis parkeren vlakbij
Waterkoker
Gratis ontbijt
Koffie & thee inclusief
Therapie hond Bianca
Restaurants

Op loopafstand zijn er diverse eetgelegenheden. Onze voorkeur gaat uit naar ‘De Poort van Franeker’ aan het kanaal, naast de ophaalbrug. Let op, gesloten op maandag en reserveren gewenst.

Bars & Lounges

Lekker loungen bij ‘El Pastel’ is bij ons zeker favoriet. Gemoedelijk en comfortabel drankje en hapje van 11.00 tot 19.00 uur. Maandag en dinsdag gesloten.

Kunst & Cultuur

Uiteraard vind je dat gewoon op ons B&B adres: Rembrandt Grafisch Atelier voor workshops linodruk en koper etsen. Franeker staat bekend om het Planetarium van Eise Eisinga en de Franeker Academie.

Theater

In Franeker vind je het theater de Koornbeurs. Een centrum voor allerlei voorstellingen. Dans, zang, muziek, theater, film en meer staat op het programma.

Outdoor & Adventure

Zeilen of motorbootje, suppen of zwemmen. Het kan allemaal. En natuurlijk uitgebreide fiets- en wandelpaden in de omgeving. Een golf arrangement behoort tot de mogelijkheden.

Dagtochten

Op verzoek kunnen wij iets organiseren. Een dagje Terschelling of Vlieland is ook erg leuk.

Bezoek historisch Franeker

We hebben plaats!

Onze B&B is erg geliefd dus van te voren reserveren is gewenst.

+31653514474
Zilverstraat 54, 8801 KC Franeker
info@rembrandt-grafisch-atelier.nl